En declaracions als periodistes després d'assistir a l'entrega dels Premis Gaudí Gresol en què va ser guardonat amb el premi al lideratge empresarial, Fainé va considerar que segons la seva experiència en el món empresarial, de "més de 50 anys", les fases de creixement i reajustaments són "part de la vida".

En aquest sentit, va advocar per afrontar els moments de reajustament "amb optimisme" i amb "ganes de trobar solucions".

Els Premis Gaudí Gresol també van reconèixer, en l'apartat de Gastronomia, el cuiner Ferran Adrià. Preguntat també per la crisi econòmica, va manifestar que el que ve "serà un any molt dur, comparable al 92". Precisament, va subratllar que l'hostaleria i la restauració són dels primers sectors que noten la crisi "perquè és un negoci molt complicat".

Adrià també va assenyalar que els cuiners "normalment" són bastant positius i, "malgrat que hi ha competència", és un col·lectiu en què "estem molt bé".

Altres guardonats de la nit van ser el periodista Josep Cuní, l'actor Arturo Fernández i el doctor Santiago Dexeus, entre d'altres.

La vetllada va tenir lloc al Palau de Fires de Reus, que a partir d'ara tanca les portes definitivament i serà enderrocat després de l'estiu per iniciar la construcció del centre comercial de Metrovacesa previst per al 2010.