El Ministeri de Treball i Immigració podria bonificar les empreses que contractin indefinidament aturats amb càrregues familiars amb 1.500 euros anuals. Es tracta d'una de les mesures que va plantejar l'Executiu a la patronal i als sindicats amb l'objectiu de millorar el mercat laboral espanyol. Precisament aquest divendres es va donar a conèixer que Espanya supera en 4,4 punts la taxa d'atur de la zona euro en el mes de setembre.

La reunió de la taula sobre ocupació es va celebrar dijous al matí a la seu del Ministeri i encara que no es van realitzar declaracions al final d'aquesta, el ministre de Treball va afirmar que havia acordat dues qüestions fonamentals amb els agents socials: accelerar al màxim el calendari de treball del diàleg social i agilitar les mesures de suport al sistema financer per garantir l'arribada de liquiditat a les empreses.

Una segona proposta del Ministeri Treball ha estat plantejar també als interlocutors socials la possibilitat de bonificar o subvencionar les cotitzacions socials d'aquells llocs de treball que es creuen en sectors estratègics, com l'R+D+i, les energies renovables o el medi ambient. Les empreses que vulguin fer ús d'aquestes cotitzacions hauran de complir un requisit bàsic: comprometre's a mantenir l'ocupació.

La tercera proposta que ha efectuat Treball a sindicats i patronal consisteix a accelerar els tràmits per ampliar del 40% al 60% el percentatge de la prestació per desocupació que poden capitalitzar els aturats per muntar un negoci propi.

Finalment, el Departament dirigit per Celestino Corbacho ha plantejat als agents socials la possibilitat de regular l'activitat de les empreses de recol·locació per elevar l'ocupabilitat dels treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació (ERO) i fer més efectiva la seva recol·locació.