De l'aliança entre l'empresari figuerenc Dídac Lee i d'inversors de la família Carulla (Agrolimen) a títol particular ha sorgit Inspirit, una joint venture que agafa el relleu d'Intercomgi com a marca i matriu del grup tecnològic fundat a Girona ara fa 13 anys. L'operació ha suposat una restructuració i un creixement del grup, que aspira a convertir-se en un referent a Catalunya i amb presència a tot el món. Aquesta any, el grup assolirà una xifra de negoci d'uns 8 milions d'euros i espera créixer per sobre el 10% el proper exercici. Amb presència a Girona, Barcelona, Madrid, l'Argentina i Shangai, el grup dóna feina a 240 persones.

Recentment s'ha produit la intengració de Conzentra al grup Inspirit, que es fusiona amb Atraczion i les línies de negoci de datacenter i web d'Intercomgi. Aquesta divisió operararà amb el nom de Conzentra i esdevé una consultora on-line que abarca diferents línies de negoci, com el disseny i desenvolupament de projectes a Interet, màrqueting on-line, posicionament en buscadors o integració de solucions TIC i software.

Entre els clients de la companyia -que té data center a Girona, Barcelona i Madrid- hi ha empreses com La Caixa, Planeta, Agbar, el Ministeri de Medi Ambient, la Generalitat o Gallina Blanca.

A banda de Conzentra, el grup Inspirit manté com a divisions separades Spamina (dedicada a solucions de seguretat a Internet) i Intercomgi Argentina (empresa dedicada al desenvolupament de software).

La nova Inspirit seguirà donant molta importància a la innovació. De fet, la majoria de la recerca es continurà fent a Girona, on té la seu la incubadora de projectes i productes al servei de les empreses del grup.

Dídac Lee va explicar que la voluntat del grup és "innovar i internacionalitzar, perquè és l'única manera de fer front a la crisi".

Aquest any, el grup ha invertit 1,18 milions d'euros en R+D+i, el que suposa un creixement del 68% respecte a la inversió realitzada pel mateix concepte l'any anterior.

Acord amb la UdG

Recentement, tal com va avançar Diari de Girona, s'ha posat en marxa un centre d'investigació entre el grup gironí i un grup de recerca de la UdG. Es tracta del Broadband Communications and Distributed Systems (BCDS), que es traduiria com el Grup de Comunicacions en Banda Ampla i Sistemes Distribuïts.