multinacional nord-americana

Delphi presenta un ERO temporal de 23 dies per a uns 800 treballadors

03.11.2008 | 20:36

La multinacional nord-americana Delphi Dièsel Systems ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal de 23 dies que afectarà uns 800 treballadors de la fàbrica de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), que representen més del 70% de la plantilla.

Amb aquesta mesura, Delphi, grup líder mundial de components de l'automòbil, pretén fer front a la caiguda de la producció a la seva planta vallesana, en la qual fabrica bombes d'injecció per a motors dièsel.

Fonts sindicals han explicat que la companyia ha optat finalment per presentar un ERO després d'intentar sense èxit acordar la implantació de mesures de flexibilitat amb els treballadors per adequar la producció a la demanda.

Delphi ja va presentar a final de 2005 un ERO temporal de 44 dies que va afectar la jornada laboral i el sou dels 1.132 treballadors que hi havia a la fàbrica en aquell moment.

Al febrer de 2006, a més, va anunciar la jubilació anticipada de vuitanta treballadors per adaptar la seva plantilla a la producció.

Amb aquest nou ERO, que afectarà més del 70% de l'actual plantilla de Sant Cugat, d'un miler d'empleats, Delphi se suma a la llarga llista d'empreses instal·lades a Catalunya que s'estan veient afectades per la crisi del sector de l'automoció, com Nissan, Seat, Visteon, Esteban Ikeda o Estampacions Sabadell.

Precisament, avui s'ha sabut que el mercat espanyol de turismes i vehicles tot terreny va registrar a l'octubre passat una caiguda de les matriculacions del 40%, el tercer pitjor de la història, segons les dades de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

Enllaços recomanats: Premis cinema