L'empresa tèxtil Sanpere d'Hostalric ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que deixarà sense feina la meitat de la plantilla. Dels 44 treballadors que actualment té l'empresa l'ERO n'afecta una vintena. A partir d'ara comença el període de negociació que es preveu que s'allargui uns quinze dies. Sanpere està especialitzada en la fabricació de cortines i tapisseries de la llar. Així, l'empresa d'Hostalric s'afegeix al degoteig d'empreses que estan presentant ERO davant la crisi econòmica.

La meitat de la plantilla. Aquest és el preu que costarà a l'empresa Sanpere d'Hostalric fer front a la crisi econòmica. L'empresa tèxtil destaca per la fabricació de cortines i tapisseries de la llar antiestrès, antimosquits i que no agafen olors.

Actualment compta amb una plantilla de 44 treballadors però en els millors anys del sector tèxtil n'havia arribat a tenir 300. L'empresa ha intentat adaptar-se a la nova realitat del sector i havia optat per tancar la part de la fàbrica dedicada a la producció i encarregar-se només del disseny de peces i de la comercialització. El gruix de la fabricació l'encarreguen a empreses externes; la meitat a Turquia i l'altra meitat a la resta de l'Estat espanyol.

L'empresa, fundada el 1871, ja ha hagut de fer reduccions de plantilla al llarg de la seva història i ha buscat fer un canvi de rumb en les estratègies per poder tirar endavant amb el negoci.

Sanpere està especialitzada en la gamma de teixits "intel·ligents" -anomenada Smart Fabrics- que va llançar al mercat el març d'aquest any i que es distribueixen a través d'El Corte Inglés. Els teixits estan impregnats per unes microcàpsules que, amb el tacte o la volada del vent, desprenen els seus principis actius. En el cas de les cortines es tracta d'essències de flors fresques de lavanda, un repel·lent de mosquits inodor per a cortines que eviten les picades d'aquests insectes i, en el tercer cas, unes partícules que neutralitzen les males olors.

El portaveu dels treballadors, Pere Boadas, va lamentar la decisió de l'empresa tot i que reconeix que fa temps que havien notat que el volum de feina havia baixat. Tot i això, acusa l'empresa de "mala gestió". També va explicar que els treballadors feia temps que demanaven informació a l'empresa per saber com es desenvolupava el negoci. "Abans de tenir la informació ens han plantat l'ERO", va lamentar Boadas.

D'altra banda Boada va qualificar de "cortina de fum" l'intent de l'empresa de tirar endavant mitjançant els teixits intel·ligents. "Cada vegada ha anat a pitjor", va dir Boada, que està a l'expectativa de la primera reunió amb l'empresa, aquest dijous, per veure què proposen als treballadors.