Durant el 5è congrés que la Unió Intercomarcal de Girona ha celebrat aquest dimecres s'ha presentat l'informe del balanç del mandat, que ha rebut els vots desfavorables dels sectors de Pensionistes, Construcció, Activitats Diverses, Telefònica i els corrents crítics d'Ensenyament i Serveis Financers. Els sectors que hi ha votat a favor, així com el mateix Aureli Álvarez també han reconegut errors en la gestió, especialment per haver deixat de ser la primera força sindical a la província.

Un informe 'incomplet', 'poc profund', 'sense autocrítica' i 'poc analític'. Així han definit algunes de les federacions sectorials de CCOO a les comarques gironines l'informe del balanç dels últims quatre anys del sindicat. Alguns dels portaveus d'aquestes federacions crítiques, a més, han acusat Álvarez de manca d''empenta sindical' i 'lideratge'.

El secretari general sortint, Aureli Álvarez, ha reconegut errors en la gestió dels darrers quatre anys, que han portat CCOO a passar de primera a segona força sindical a les comarques gironines. 'S'ha crescut poc i no s'ha aconseguit l'objectiu d'arribar als 2.500 delegats', explica. Álvarez, però, confia que la nova direcció recuperi el terreny perdut perquè el sindicat 'progressa adequadament'.

Aureli Álvarez ha detallat que aquesta facultat per poder rectificar només és possible si tothom treballa 'en la mateixa direcció'. Segons el secretari general sortint, a partir d'ara caldrà treballar més del que s'ha treballat fins ara perquè 'els temps que vindran seran més complicats'. 'Molts treballadors ho estan passant malament i hem d'estar a l'alçada', ha conclòs.

Pel que fa a la situació econòmica actual, Álvarez ha recordat que la crisi que marca el nou cicle econòmic no és culpa dels treballadors i, per tant, ha considerat 'injust i il·lògic' que el mercat laboral 'pagui els plats trencats'. Aureli Álvarez ha afegit que tampoc hi ha hagut una bona política d'inversions públiques que hagi ajudat a tirar endavant la classe treballadora.

El 5è congrés de la Unió Intercomarcal de CCOO a les comarques gironines s'allargarà fins dijous, quan es preveu nomenar un nou secretari general pels pròxims quatre anys. Bartomeu Compte és el candidat de oficialista de consens, tot i que el sector crític ha presentat una candidatura alternativa.