Actualment, Torraspapel té dues factories a Sarrià de Ter (Gironès) i Sant Joan les Fonts (Garrotxa), a més d'unes oficines a Barcelona. En conjunt, hi ha uns 700 treballadors repartits entre els tres centres de treball. El responsable del sector del Paper de la UGT a Catalunya, Francisco Ligero, ha indicat que l'empresa ha convocat una reunió aquest dijous a Madrid per informar sobre els detalls de l'expedient.

El grup Torraspapel té més de 3.000 treballadors distribuïts en vuit centres de treball i factories arreu de l'Estat. El grup es dedica a la fabricació de paper per a diferents usos, com ara la publicitat i l'edició, els formularis o les etiquetes, entre d'altres. A més, també disposa d'una àrea de distribució.

Segons informa la UGT, l'empresa presentarà a finals d'aquesta setmana un expedient de regulació d'ocupació, davant les dificultats en què es troba arran de la crisi econòmica. Segons indica el sindicat, el document de l'expedient s'acompanyarà d'un pla social que recollirà prejubilacions i indemnitzacions.

Segons ha concretat Ligero, es preveu que l'expedient 'afecti un centenar de treballadors dels que el grup té a Catalunya'. En total, Torraspapel dóna feina a unes 700 persones, que estan repartides entre les factories de Sarrià de Ter (Gironès), Sant Joan les Fonts (Garrotxa) i les oficines que el grup té a Barcelona.

Per informar sobre els detalls de l'ERO i la manera com aquest afectarà els diferents centres de treball, la direcció de l'empresa ha convocat aquest dijous els sindicats a una reunió a Madrid. El responsable del sector del Paper de la UGT ha indicat que els motius que s'han donat han estat 'que arran de la crisi hi ha hagut una davallada de comandes i la situació que es viu fa que s'hagi de presentar l'ERO'.

Més de 300 anys d'història

Amb més de 300 anys d'història, Torraspapel és una de les empreses dedicades a la fabricació i distribució de paper més importants d'Europa. Actualment està dedicada tant a la publicitat i l'edició, com als formularis i la impressió tècnica, etiquetatge i embalatge flexible.

Des de desembre del 1999, Torraspapel forma part del grup Lecta, un grup composat a més per Condat i Cartiere del Garda. Les tres companyies juntes constitueixen el segon grup europeu fabricant de paper estucat amb una capacitat superior a 1.500.000 tones d'aquest tipus de paper.

A l'exercici del 2007, Torraspapel va tenir una facturació de 890 MEUR, va vendre 902.000 tones de paper. En total, les seves nou fàbriques d'arreu de l'Estat donen feina a 3.135 empleats.

Les plantes es troben a Algeciras (Cadis), Almazán (Soria), Amorebieta (Biscaia), Leitza (Navarra), Motril (Granada), Sant Joan les Fonts i Sarrià de Ter (Girona), Berrobi (Guipúscoa) i Saragossa. El grup compta amb cinc distribuïdores pròpies a l'estat espanyol i Portugal, França i Argentina i sis empreses filials a Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Marroc, Mèxic i els Estats Units.

L'ACN s'ha intentat posar en contacte amb els representants del grup Torraspapel, però fins al moment no ha estat possible.