Aureli Álvarez, sectretari general sortint de CCOO a Girona, va rebre ahir el suport del 67% dels delegats del Congrés que el sindicat celebra fins avui a Lloret. Un total de 117 delegats van votar favorablement a l'Informe de Balanç d'Álvarez, mentre que 41 ho van fer en contra (23%) i 17 es van abstenir (10%).

Entre els contraris a la gestió hi havia les federacions de la Construcció, la d'Activitats Diverses, i parts de les del Metall, Ensenyament i serveis financers. Alguns dels seus representants van qualificar l'informe d'"incomplet", "poc profund", i "sense autocrítica". De fet, alguns dels crítics a la gestió d'Álvarez van intentar presentar una candidatura alternativa a la que encapçala Bartomeu Compte, que avui serà nomenat nou secretari general.

Segons van explicar responsables sindicals, la candidatura alternativa no va prosperar perquè, tot i disposar dels avals suficients, tenia defectes de forma que no van ser acceptats per la Mesa del Congrés. Davant d'aquesta circumstància es va proposar ampliar la futura executiva del sindicat de 16 a 18 membres, per donar cabuda a aquest corrent en la direcció del sindicat. No obstant, aquests van rebutjar la petició i avui intentaran dirigir-se públicament als delegats en la segona i última jornada del Congrés.

En el seu discurs de balanç, Aureli Álvarez va admetre que durant el seu mandat "no s'ha aconseguit l'objectiu d'arribar als 2.500 delegats".