La delegació del Govern ha presentat la revisió de l'Acord Estratègic per a la internacionalització de la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana que comprèn el període 2008-2011. En aquest projecte es recullen certs objectius que, com va reconèixer el delegat del Govern a la demarcació de Girona, no s'han pogut assolir completament en l'anterior acord 2005-2007, del qual es va fer balanç ahir també amb empresaris, sindicats i universitat.

Entre els punts destacats hi va haver la Formació Professional, de la qual el secretari d'Economia, Andreu Morillas, va dir que calia fer-la una opció "més atractiva" davant la necessitat de capital humà per la demanda existent. A més a més també es va assenyalar la necessitat de minimitzar el fracàs escolar i promocionar l'anglès.

Per resoldre aquestes qüestions pendents i emfatitzar-les en el pròxim període els responsables del Govern han explicat que s'han reformulat els plantejaments a més que s'acompanyaran amb el finançament necessari.

Altres punts destacables seran l'impuls de la simplificació administrativa i contractació pública i la compatibilitazació de l'activitat econòmica i el medi ambient, que no s'havia plantejat abans. Sectors en què es continuarà amb el camí traçat seran les inversions en la Universitat i projectes com el del Parc Empresarial.

Les mesures estan estructurades en 7 grans blocs, 22 línies i 102 mesures. Morillas destaca que no és un pla "anticrisi" sinó de millora de la competitivitat per així "sortir reforçats de la crisi".