El kirchnerisme, encapçalat per la presidenta, Cristina Fernández, finalment ha acabat aprovant la seva mesura, que afecta entre d'altres una companyia propietat del BBVA, però les modificacions introduïdes no han evitat que la discussió s'allargués més del que s'havia previst, segons informacions de 'Clarín' recollides per Europa Press. Sí es pronosticaven, tot i això, els enfrontaments entre el Govern i l'oposició, que en alguns casos s'han fet especialment tensos.

El president de la la comissió de Previsió Social de la Cambra de Diputats, Juan Carlos Díaz Roig, ha parlat durant la seva ponència a favor de la iniciativa i ha destacat que "no existeix en el món un negoci on no s'arrisca capital i no es corren riscos". L'oposició, en canvi, ha criticat per exemple que amb els embargaments imposats als Estats Units la nacionalització ja impliquen pèrdues abans encara de portar-se a terme.

L'estatalització implicarà l'assumpció per part de les arques públiques d'un negoci que mou 25.000 milions de dòlars (gairebé 20.000 milions d'euros). Fernández defensa aquesta iniciativa com una forma de protegir les jubilacions del futur de l'actual crisi financera internacional.

Tot i això, determinats grups opositors només s'han acontentat amb la introducció de 15 modificacions al text, entre les quals hi ha la creació d'una comissió supervisora d'aquests fons. Precisament les protestes han estat contínues al llarg dels últims dies i hi han pres part no només sectors de l'oposició, sinó també representants del sector agrari.