Torraspapel negocia amb l'Ajuntament de Sarrià de Ter la requalificació d'alguns dels seus terrenys al municipi des de fa alguns mesos. Així ho van explicar ahir fonts sindicals, mentre que representants municipals no van descartar aquesta possibilitat. La filtració de la negociació coincideix amb l'expedient de regulació presentat per la companyia paperera i que afectarà més de 200 treballadors de la planta.

Els representants sindicals acusen Torraspapel d'intentar "estafar" els treballadors, ja que entenen que l'activitat de la planta de Sarrià és viable. En aquest sentit, apunten que la requalificació de terrenys vindria a confirmar l'ànim especulatiu de la retallada de plantilla i d'activitat a Sarrià. No obstant, també admeten que una requalificació permetria garantir l'activitat de part de la planta i evitar un tancament definitiu a curt termini.

Sense arribar a parlar de requalificació, l'Ajuntament de Sarrià de Ter va assegurar ahir que "manté converses" amb Torraspapel per "buscar fórmules que impliquin a ambdues parts i que permetin garantir la pervivència de la fàbrica de Sarrià". En aquest sentit, el consistori indica que la "condició indispensable per arribar a qualsevol tipus d'acord" passa per "una reinversió a la factoria de Sarrià".

Manifestacions

Precisament ahir, uns 150 treballadors de Torraspapel es van manifestar des de la fàbrica de Sarrià fins la Delegació del Govern de la Generalitat de Girona per reclamar la retirada de l'expedient de regulació d'ocupació.

Allà, van coincidir amb més de 200 empleats d'Aconda Paper de Flaçà, empresa que està en concurs de creditors i que necessita una urgent injecció de capital per garantir la seva supervivència. Els 240 treballadors d'aquesta última insisteixen que l'empresa és viable, que tenen comandes però que no tenen la liquiditat suficient per a poder treballar.

El delegat de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, va rebre els representants del comitè d'empresa de les dues companyies i va expressar la seva solidaritat amb els treballadors.