L'empresa justifica els acomiadaments perquè Endesa 'ha paralitzat el manteniment i les inversions de la xarxa elèctrica gironina', segons indica el representant de CCOO Andreu Capdevila. El sindicat considera que la mesura és 'injusta' i temen que el cas de les comarques gironines s'estengui a altres llocs de Catalunya.

'Endesa ha posat en marxa una paralització de les seves inversions en el manteniment de la xarxa elèctrica a Girona', ha indicat el responsable d'Acció Sindical de la Federació Minerometal?lúrgica de CCOO, Andreu Capdevila. El representant sindical ha dit que, de retruc, això comporta 'que no es facin obres de reforç' de l'estesa elèctrica a la demarcació.

A les comarques gironines, CCOO ha denunciat que una de les contractistes d'Endesa, l'empresa Emte, ha retallat 37 llocs de treball. En concret, el passat 31 d'octubre l'empresa va trametre una carta a 22 membres de la plantilla on els hi comunicava l'acomiadament a conseqüència d'una retallada de feina, i els oferia una indemnització de vint dies per any treballat.

Pel que fa als quinze casos restants, són treballadors a qui la contractista no els ha renovat el contracte. El responsable del metall del sindicat considera que aquesta mesura és 'injusta' i denuncia que 'la retallada d'inversions i la suspensió de treballs de reforç i manteniment elèctrics poden deixar en una situació encara més precària la xarxa'.

Andreu Capdevila, a més de lamentar l'actitud d'Endesa, també ha carregat contra la contractista per tirar endavant els acomiadaments. 'Entenem que s'estan aprofitant de la situació per la qual travessen altres empreses per portar a terme aquesta retallada, perquè no hi ha arguments que la justifiquin', ha ressaltat el responsable de la secció del metall de CCOO.

Estendre el degoteig d'acomiadaments

El portaveu sindical també ha explicat que la situació de les comarques gironines no és 'aïllada', i que CCOO tem que el degoteig d'acomiadaments s'estengui arreu del mapa elèctric de Catalunya. 'Des de fa un temps, les diferents contractistes d'Endesa anuncien ajustos de les plantilles perquè Endesa no fa cap tipus de treball, excepte els que suposen la resolució d'avaries o les obres de manteniment reglamentàries', indica el sindicat.

Andreu Capdevila ha anunciat que, en qualsevol cas, 'la reacció dels contractistes és desproporcionada davant aquesta situació'. I ha afegit: 'Per una banda, hi ha una paralització de les inversions en manteniment, però això no justifica que es facin fora tantes persones'.

Per això, el responsable del Metall ha anunciat que des de CCOO s'acordaran 'mesures d'acció' en contra de la decisió de l'empresa contractista elèctrica Emte. L'ACN s'ha intentat posar en contacte amb Endesa tot i que fins al moment no ha estat possible.