El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència del Jutjat Social número 3 de Girona que va determina la cessió il·legal de tres treballadors d'Automatismes Girona (Augi) a Nestlé. Segons va explicar l'advocat dels treballadors, això obre la porta que els empleats s'equiparin a les condicions salarials que tenen a Nestlé. De fet podrien reclamar la seva incorporació a Nestlé i així com la part de salari que no van rebre en el temps en què, com a treballadors d'Augi, desenvolupaven la seva activitat laboral a la Nestlé.

Aquests són tres dels 44 treballadors de les vuit empreses que van ser sancionades pel Departament de Treball l'any 2006, després d'un expedient per cessió il·legal de treballadors a la Nestlé. Segons la Inspecció de Treball -que va iniciar la investigació l'any 2005-, l'acord entre la multinacional i les vuit empreseses ?impossibilitaria que la fàbrica consolidés com a fixos aquests llocs de treball i podia retribuir amb salari més baix uns serveis prestats.

A banda d'Automatismes Girona, les empreses demandades van ser Talleres Mecánicos Somac SA de Girona (13 treballadors); Mointer SL de Riudellots de la Selva (2 ); Aplicacions Elèctriques SA de Salt (5); Ingeniería, Montajes y Construcciones SL de Canet d'Adri (4); Guives Girona SA de Celrà (8); Contrucciones Rubirola SL de Canet d'Adri (5); i Calderería y Montajes Torres SL de Sarrià de Ter (3). A totes les empreses se'ls va sancionar amb 3.005,07 euros per cedir els treballadors a la Nestlé, excepte a Mointer SL, que va rebre una multa de 6.010,14 euros, mentre que per a Nestlé la sanció va arribar fins als 24.000 euros.