Emte Girona ha prescindit fa pocs dies de 37 treballadors, quinze dels quals eren eventuals, als que no va renovar el contracte. Els 22 restants van rebre una carta on se'ls comunicava l'acomiadament "per causes objectives", que l'empresa justifica per la caiguda de feina en el sector de la construcció resindencial i industrial. No obstant, el sindicat CCOO va vincular els acomiadaments a la paralització de les inversions de Fecsa-Endesa, que subcontracta la majoria de treballs a Emte. Tant la companyia elèctrica com la d'instal·lacions van desmentir ahir aquest extrem.

"Endesa ha posat en marxa una paralització de les seves inversions en el manteniment de la xarxa elèctrica a Girona", va indicar el responsable d'Acció Sindical de la Federació Minerometal·lúrgica de CCOO, Andreu Capdevila. El representant sindical va dir que, de retruc, això comporta "que no es facin obres de reforç" de l'estesa elèctrica a la demarcació.

El responsable del metall del sindicat considera que aquesta mesura és "injusta" i denuncia que "la retallada d'inversions i la suspensió de treballs de reforç i manteniment elèctrics poden deixar en una situació encara més precària la xarxa".

"Entenem que s'estan aprofitant de la situació per la qual travessen altres empreses per portar a terme aquesta retallada, perquè no hi ha arguments que la justifiquin", va comentar el sindicalista.

El portaveu de CCOO també ha explicat que la situació de les comarques gironines no és aïllada, i que temen que el degoteig d'acomiadaments s'estengui arreu del mapa elèctric de Catalunya.

"Des de fa un temps, les diferents contractistes d'Endesa anuncien ajustos de les plantilles perquè Endesa no fa cap tipus de treball, excepte els que suposen la resolució d'avaries o les obres de manteniment reglamentàries", indica el responsable sindical del sector del metall.

Rèplica d'Emte i Endesa

Tant Endesa com la seva contractista a Girona van negar ahir la denúncia de CCOO. Des de la companyia elèctrica es va assegurar que el seu pla d'inversions és públic i que els treballs de manteniment es fan segons el previst amb la Generalitat.

Per la seva part, Emte va assegurar que l'únic motiu que explica els acomiadaments és la crisi de la construcció, tant pel que fa a pisos i cases com pel que fa a naus industrials. I és que la instal·lació d'escomeses de xarxes elèctriques ha estat una de les principals línies de negoci de la companyia.