Tecnologies

Un estudi permetrÓ conŔixer l┤˙s de les TIC a les empreses gironines i la seva competivitat

El treball es basarÓ en les dades obtingudes en 500 entrevistes telef˛niques a directius d'empreses, que s'acompanyaran dels indicadors de l'economia i la societat del coneixement

 
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
L┤impulsor de l┤Observatori, Joan Ribas
L┤impulsor de l┤Observatori, Joan Ribas ACN

ACN/DDG L'Observatori de Tecnologies de la Informaciˇ i Comunicaciˇ de Girona (OTIC), creat fa mÚs d'un any, elaborarÓ el primer anuari sobre l'˙s de les TIC a les empreses de les comarques gironines i la seva competitivitat. El treball es basarÓ en les dades obtingudes en 500 entrevistes telef˛niques a directius d'empreses, que s'acompanyaran dels indicadors de l'economia i la societat del coneixement. L'objectiu Ús obtenir la fotografia de l'estat actual de les empreses i el seu nivell de preparaciˇ per poder aplicar la tecnologia, una informaciˇ que actualment es desconeix. La metodologia de l'anuari es presentarÓ aquest dimecres en el marc del Fˇrum E-Tech de Girona.

Els resultats que s'obtinguin d'aquest estudi, que es repetirÓ cada any, permetran diagnosticar l'evoluciˇ de l'economia i la societat del coneixement a les comarques gironines. EstarÓ dirigit pel professor Joan Torrent, investigador principal del grup de recerca i2TIC de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i tindrÓ una durada d'un any, amb vuit mesos per a la recollida de dades i presentaciˇ de resultats i els quatre mesos restants per a la redacciˇ i presentaciˇ de l'informe final.

Davant el desconeixement real que hi ha al voltant de les TIC a les comarques gironines, l'anuari se centrarÓ en una doble via d'anÓlisi. D'una banda, s'estudiaran anualment les diferents dimensions de l'economia i la societat del coneixement, com podria ser els equipaments i usos de les TIC (ordinadors, Internet i telefonia m˛bil), el seu cost o la vinculaciˇ entre universitat i empresa. De l'altra, es recollirÓ informaciˇ concreta de les comarques gironines, amb anÓlisis dels usos personals i socials sd'Internet, les fonts de la productivitat i eficiŔncia de l'empresa gironina o anÓlisis sectorials especÝfics, entre d'altres aspectes. Aquest apartat es repetiria cada quatre anys.

D'aquesta manera, el que es pretÚn Ús obtenir informaciˇ fiable per a comprendre l'impacte dels usos de les TIC i dels fluxos d'informaciˇ a les empreses de les comarques gironines i estudiar la relaciˇ entre les TIC i la seva productivitat i competivitat. El president de l'Associaciˇ d'Empreses de Noves Tecnologies de Giona (Aenteg), impulsora de l'Observatori de les TIC de Girona, Joan Ribas, destaca la importÓncia d'aquest treball perquŔ per primer cop es podrÓ 'diagnosticar' la 'situaciˇ real de les empreses' i el seu nivell de preparaciˇ per 'afrontar' els reptes de futur a nivell tecnol˛gic i poder aplicar la tecnologia.

Actualment 'no tenim aquesta fotografia' i per tant 'no sabem la realitat del territori', explica. I afegeix que aquesta informaciˇ Ús indispensable per poder aplicar i ajustar la tecnologia que necessita cada empresa. 'La tecnologia no ens ha de neguitejar; hem de saber triar la que mÚs ens interessa i aplicar-la'. I recorda que en temps de crisi, l'empresa que en surt menys perjudicada Ús aquella que ha apostat per la innovaciˇ i l'˙s de les TIC.

La mostra d'empreses

L'univers d'empreses a les comarques gironines estÓ format per un total de 66.682, majoritÓriament del sector serveis (41,8%), comerš al detall (20,37), i construcciˇ (18,24%), seguit de professionals i artistes (11,59%) i ind˙stria (8%). La mostra que recollirÓ l'estudi contemplarÓ el sector d'activitat per˛ tambÚ la mida de l'empresa i la seva distribuciˇ comarcal, amb un total de 500 entrevistes telef˛niques a directius amb un marge d'error del +/- 4,5%. Durant una mitja hora de durada, els entrevistats hauran de contestar preguntes qualitatives i quantitatives i en cas que no vulguin oferir informaciˇ econ˛mica o financera, es contempla la possibilitat de consultar el Registre Mercantil.

La metodologia de l'anuari es presentarÓ aquest dimecres en el marc del quart fˇrum E-Tech que s'organitza a l'Hotel Carlemany de Girona. Entre els ponents convidats, destaca la presŔncia del professor del Departament de Sistemes d'Informaciˇ d'ESADE, Enric Colet, que parlarÓ de la 'Crisi en el sector TIC' i el director general d'Indra, Josep Maria VilÓ, que oferirÓ una conferŔncia colĚloqui. Al finalitzar la jornada, es lliuraran els premis E-Tech 2008. La cloenda anirÓ a cÓrrec del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informaciˇ de la Generalitat, Jordi Bosch.

COMPARTIR
 
  HEMEROTECA
  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  LOCALITZACIÓ     PUBLICITAT:  TARIFES  
diaridegirona.cat és un producte d'Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
Adaptat a la Llei de
Protecció de Dades per
 


  Avís legal
  
  
Altres mitjans del grup Editorial Prensa Ibérica
Diario de Ibiza  | Diario de Mallorca  | Empordà  | Faro de Vigo  | Información  | La Opinión A Coruña  |  La Opinión de Granada  |  La Opinión de Málaga  | La Opinión de Murcia  | La Opinión de Tenerife  | La Opinión de Zamora  | La Provincia  |  La Nueva España  | Levante-EMV  | El Boletín  | Mallorca Zeitung  | Regió 7  | Superdeporte  | The Adelaide Review  | 97.7 La Radio  | Blog Mis-Recetas