El Pla VIVE ha complert cent dies de vigència, el període que reiteradament el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va demanar d'espera per apreciar els seus verdaders resultats. I com que aquests no han estat els esperats divendres que ve el Consell de Ministres abordarà la reforma d'aquest pla per fer-ho més flexible, si bé el ministre ja ha deixat clar que es mantindrà el pressupost fixat de 1.200 milions d'euros fins a 2010. El Pla que va entrar en vigor el juliol va registrar en el seu primer mes i mig de vida només 18 operacions i el sector no aconsegueix remuntar el vol. De fet les vendes de vehicles comercials es van enfonsar un 52% l'octubre amb la qual cosa acumula un descens del 35% en els deu primers mesos de l'any.

El sector confia en una rebaixa de l'antiguitat mínima dels vehicles que poden acollir-se al VIVE. Segons els seus càlculs si passés a deu anys, en lloc dels quinze actuals, podria acollir-se al programa entorn del 35% del parc automobilístic, en lloc del 10% actual.

A més s'espera que no hi hagi l'obligació de finançar completament l'operació i que no hi hagi un límit en el preu del nou vehicle, ara fixat en 20.000 euros.