La plantilla de la factoria tèxtil Trety de Maçanet de la Selva, formada per 823 treballadors,votava ahir si accepta la proposta de deixar de cobrar dotze dies de salari. La intenció de la votació és, segons van explicar fonts de la UGT al comitè d'empresa, intentar evitar la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que deixaria part de la plantilla a l´atur. De moment, la participació de la plantilla a la votació se situa al voltant del 85%. CCOO, sindicat minoritari al comitè, rebutja la proposta perquè considera que «el sou és un dret individual». A més, aquest sindicat creu que l'expedient s'acabarà presentant a principis de 2009.

Si la proposta prosperés, els mesos de novembre i desembre els treballadors deixaran de treballar durant un màxim de dotze dies (que seran rotatius entre tota la plantilla). El salari corresponent a aquests dies es començarà a descomptar a compte de la paga de beneficis anual, que com a mínim és de 300 euros. Segons fonts de la UGT, entre els mesos de gener i juny, si hi ha feina, la plantilla podrà optar per treballar els dissabtes per recuperar part d'aquests dotze dies i evitar deixar-los de percebre. D'altra banda, en cap cas l'empresa tocarà les cotitzacions a la Seguretat Social i les pagues extra.

Trety es dedica la fabricació de components tèxtils per al sector de l´automoció i, entre d´altres, és proveïdor de Nissan.