El ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, va admetre que el Govern estudia "engegar mecanismes específics que garanteixin el finançament de les petites i mitjanes empreses" per alleujar els problemes de liquiditat del sector.

Segons va avançar la Cadena SER, una de les fórmules seria ampliar les línies de crèdit actuals de l'Institut Oficial que a penes arriba als 8.000 milions d'euros. Una altra possibilitat que estudia l'executiu és convertir a aquesta institució en un pont entre les entitats financeres i les petites i mitjanes empreses.

Al matí, Solbes havia advertit que l'economia real es convertirà en la "segona fase" de la crisi econòmica a Espanya i va situar l'ocupació com la principal "obsessió" del tots els espanyols i responsables polítics en aquest moment. En qualsevol cas, va defensar la decisió de l'Executiu de prioritzar la crisi financera sobre l'econòmica en considerar que sinó s'"accentuarien" els problemes de l'economia real.

Va atribuir l'elevada taxa de desocupació al fet que a Espanya l'activitat cau de manera habitual "més ràpidament" que a la resta de països que el seu entorn, així com que existeix un elevat nombre de gent utilitzada en treballs de menor valor afegit. D'aquest costat, preguntat sobre si hi ha més marge per a noves mesures de suport, Solbes va puntualitzar que en termes fiscals no vol "mesures que costin diners", però sí per a altres mesures financeres sense cost per a les arques públiques.

D'altra banda, el vicepresident econòmic va sostenir ahir que "encara queda la possibilitat d'aplicar amb una visió més àmplia temes de moratòries en el pagament d'impostos" encara que va assenyalar que el Govern no podrà avançar més en les deduccions per R+D+i, com li va demanar el president de l'Institut de l'Empresa Familiar.