El Comitè d'Empresa de Sarrià de Ter reitera que la planta té guanys i anuncia mobilitzacions fins que no se solucioni el conflicte.

La reunió ha tingut lloc a Madrid i ha comptat amb la direcció de l'empresa al complet i els representants dels tres comitès d'empresa i dels sindicats CCOO, UGT i USOC. Tot i que a priori la trobada havia de servir per presentar el pla de viabilitat, els sindicats han denunciat que l'empresa no han preparat cap altre projecte de futur que l'ERO, i que ha utilitzat l'ocasió per posar sobre la taula dades d'inversió i justificar la seva intenció d'acomiadar 400 treballadors per la crisi que, segons han apuntat, afecta els preus del paper.

La direcció manté la seva intenció de presentar l'ERO davant el Ministeri de Treball, una maniobra que li permet justificar l'expedient argumentant que el conjunt del grup té pèrdues. El Comitè d'Empresa de Sarrià de Ter, en canvi, reclama que presenti l'ERO davant la Generalitat de Catalunya perquè la planta de Sarrià de Ter té guanys.

Demà els treballadors faran una nova jornada d'aturada i una manifestació que sortirà del centre de Sarrià de Ter i anirà fins a Girona, on arribarà fins al centre de la subdelegació del govern per lliurar un manifest.

El Comitè d'Empresa diu que la planta és viable

El representant del Comitè d'Empresa de la planta de Sarrià de Ter, Josep Lluís González ha reiterat que la planta de Sarrià és 'viable' i ha recordat que la planta continua generant guanys a l'empresa, en concret, 5,4 milions d'euros a l'any. Sánchez ha assegurat que els treballadors continuaran fent vagues 'fins que s'aconsegueixi mantenir els llocs de treball de Sarrià'.

Sánchez ha apuntat que darrera el pla de viabilitat hi podria haver una possible operació de venda de terrenys. Segons ha afirmat, la direcció negocia la requalificació dels terrenys que hi ha al voltant de la fàbrica. Es tracta, segons ha apuntat d'una operació d''especulació' de venda de terrenys per a l'obtenció de 'beneficis ràpids'.

Segons el president del Comitè d'Empresa l'empresa vol reduir despeses fixes i incrementar la productivitat als altres centres, mentre manté el preu de mercat del paper estocat, que és el que es fa a la fàbrica. L'estratègia dels treballadors passa perquè si l'empresa presenta un ERE, ho faci a Catalunya, on no hi ha pèrdues.

L'alcalde de Sarrià demana que es preservin els llocs de treball

La reunió ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, ha apuntat que la situació de l'empresa al seu municipi és 'preocupant' i ha mostrat la seva disposició a intervenir en tot allò que sigui necessari per garantir la continuïtat de la fàbrica i la menor afectació possible als treballadors.

Torrent ha expressat el suport de l'Ajuntament a les reivindicacions sobre la continuïtat del centre de Sarrià que 'per si sola té garanties de continuïtat i de futur' i 'per tant creiem que és més lògic és apostar per la fàbrica i apostar plans de viabilitat' perquè no hagi de tancar.

El grup Torraspapel té més de 3.000 treballadors distribuïts en vuit centres de treball i factories arreu de l'Estat. El grup es dedica a la fabricació de paper per a diferents usos, com ara la publicitat i l'edició, els formularis o les etiquetes, entre d'altres. A més, també disposa d'una àrea de distribució.