La marxa ha començat pocs minuts abans de dos quarts de dotze davant de Torraspapel i s'han dirigit a peu fins al centre de Girona, on han acabat concentrats davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol. Des del comitè d'empresa consideren 'inviable' l'anunci de l'empresa de recol·locar la majoria dels treballadors i ho veuen 'immoral', segons paraules del seu president, José Luis González.

Els treballadors s'han manifestat sense incidents pels carrers del centre de Girona amb una pancarta al capdavant que deia 'No als 213 acomiadaments', amb crits que demanaven la dimissió de Montilla i de Zapatero i que reivindicaven el manteniment de tots els llocs de treball. Un cop davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol, els representants dels treballadors s'han reunit uns vint minuts amb el subdelegat, Francesc Francisco-Busquets, a qui li han lliurat un estudi d'una empresa exterior i un manifest. Segons ha explicat el president del comitè, José Luís González, li han demanat que les entitats polítiques s''impliquin' i 'lluitin' per Torraspapel, una empresa 'històrica' a Catalunya que té guanys i que pot continuar produint. El delegat s'ha mostrat 'molt receptiu', segons ha explicat González, i els ha transmès que entén el problema de la indústria a Catalunya.

Pel que fa a les declaracions d'ahir dimecres del director de Recursos Humans de Torraspapel, Joan Ribas, on assegurava que l'empresa té la intenció de recol·locar a una part important dels treballadors afectats per l'ERO i negociar plans de prejubilacions, en un 'pla de viabilitat' del futur de la companyia, des del comitè ho veuen 'inviable' i 'immoral'. Afirmen que els números no els quadren i que a Catalunya només es podrien recol·locar una trentena de treballadors. Pel que fa a les prejubilacions, consideren que 'no cal que ho digui Joan Ribas' perquè ja hi ha un col·lectiu d'uns seixanta anys que d'aquí poc els pertocarà jubilar-se.

A banda d'aquesta manifestació, la segona que convoquen en dues setmanes, també s'ha fet una aturada de la producció de la fàbrica de Sarrià de Ter des de les sis del matí i durant un període de 24 hores. Els treballadors també han programat aturades de vuit hores pels dies 15 (de 14 a 22 hores) i 17 (de 22 a 6 hores) i talls de carretera a la sortida de cada torn.