Comissió Europea

Brussel·les presentarà avui la seva proposta per publicar setmanalment les reserves de petroli

13.11.2008 | 11:26

La Comissió Europea presentarà avui la seva proposta legislativa per publicar setmanalment les reserves comercials de petroli a la Unió Europea amb l'objectiu d'augmentar la transparència al mercat i de combatre l'especulació.

La iniciativa, promoguda per la presidència francesa de la UE, intenta millorar la informació sobre les existències comercials, de manera semblant al que ja fan els Estats Units i el Japó, per obtenir una visió més clara de l'equilibri real entre oferta i demanda.

La publicació setmanal de les reserves comercials de petroli ja va ser objecte de consens per part dels ministres d'Economia de la UE el juliol, quan els preus del cru van arribar als seus màxims històrics. Tot i això alguns estats membre i la indústria segueixen tenint "dubtes" sobre aquests plans pels costos que comportaran, segons han explicat fonts comunitàries.

De fet, la proposta que presentarà l'executiu comunitari aquest dijous es limita a fixar l'obligació per als estats membre de recollir setmanalment les dades sobre les reserves comercials i de transmetre'ls a Brussel·les perquè la Comissió pugui publicar-les de manera agregada. La definició de les modalitats tècniques de publicació es deixa per més endavant, una vegada que s'hagi fet un estudi de viabilitat.

L'executiu comunitari proposarà també mesures per permetre un ús més flexible de les reserves estratègiques de petroli que emmagatzemen els estats membre i reforçar així la garantia de subministrament. La legislació comunitària obliga ja els estats membre a emmagatzemar unes reserves de petroli equivalents a 90 dies de consum per utilitzar-les en cas d'interrupció del subministrament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'Estat recapta un 41% més el 2016 en sancions tributàries a Girona

L'Agència Tributària assoleix la xifra rècord de 5, 2 milions d'euros, un milió i mig d'euros més...

El sector de l´automòbil centra les negociacions entre EUA, Mèxic i Canadà

Els tres països estan treballant per modificar el Tractat de Lliure Comerç de l'Amèrica del Nord

UGT reclama al Govern un model productiu sostenible

El sindicat promou una llei de canvi climàtic i un pla estratègic sobre «transició justa» per...

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

Enllaços recomanats: Premis cinema