L'empresa gironina distribuïdora de gas propà per canalització Universal Gasworks va presentar ahir una demanda per danys i perjudicis contra Gas Natural davant un jutjat mercantil de Barcelona. En la seva reclamació sol·licita una indemnització de gairebé 1,8 milions d'euros. Segons la demanda, Universal Gasworks, amb seu a Vilablareix , denuncia que el 2007 va perdre tots els seus clients a Callús (Barcelona) -al voltant de 200- per la "intromissió" de Gas Natural al municipi, que ronda els 2.000 habitants.

Per a Universal Gasworks, Gas Natural "no va actuar legalment" en la seva entrada al municipi, ja que "si bé va procedir correctament a demanar la corresponent autorització administrativa per canalitzar Callús amb una xarxa paral·lela a la ja existent, va actuar il·legalment en aprofitar-se de les instal·lacions realitzades per l'empresa Universal Gasworks, apropiant-se dels armaris dels comptadors i arrencant literalment els comptadors de la referida empresa i posant en el seu lloc els seus".

L'empresa gironina afegeix que Gas Natural "va enganyar" els seus clients "advertint-los que si no es canviaven de companyia subministradora perdrien el dret al subministrament, ja que Universal Gasworks havia deixat de distribuir gas al referit municipi".