Des de fa tres setmanes, estan en procés de negociació però de moment no s'ha arribat a cap acord, bàsicament perquè l'empresa assegura no tenir prou liquiditat per poder afrontar les indemnitzacions. Des de fa quinze dies, que han deixat de produir perquè no hi ha prou electricitat per fer anar les màquines. La situació és 'delicada', segons paraules del president del comitè d'empresa, Àngel Puertas.

Després de tres setmanes intentant arribar a un acord, els treballadors cada cop veuen més clar que al final hauran d'acabar cobrant les indemnitzacions a través del fons de garanties salarials. L'empresa els ha deixat molt clar que no té prou liquidat per assumir-ho i que està en situació de tancament total. Tot i això, encara no han rebut per escrit l'anunci del tancament i no saben per quina via s'acabarà fent, és a dir, si serà per la de concurs de creditors o per la de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Fa uns dies, semblava que hi havia la possibilitat de vendre maquinària i fer algunes comandes que hi havia pendents, però davant l'empitjorament de la situació econòmica no ha estat possible. Pel que fa a les comandes, aquestes tampoc s'han pogut dur a terme perquè des de fa quinze dies que no tenen llum i no hi ha prou energia com per poder fer anar les màquines. 'La situació és molt delicada i ja no podem produir', explica el president del comitè d'empresa i representant de la UGT a la Garrotxa, Àngel Puertas. Un 60% de la plantilla (35 treballadors) té més de cinquanta anys i per tant serà difícil la seva reincorporació al mercat laboral.

Abans de vacances ja van notar que les coses no anaven bé i que no arribaven comandes i que van fer-les amb la 'incertesa' del que podria passar després de l'estiu. El pròxim 20 de novembre hi ha prevista una altra reunió amb l'empresa. Creada l'any 1953, Hilaturas Victoriano Puigdemont S.A. es dedicava a la producció de filatures en títols grossos i n'exportava el 80%.