L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha revisat a la baixa les seves previsions de creixement econòmic per a la zona euro i Estats Units, una retallada que constata l'entrada en recessió de la principal economia del món i la Unió Europea. Així, per al conjunt de l'OCDE preveu una caiguda del PIB del 0,3% l'any que ve. En el cas de l'economia nord-americana la contracció serà del 0,9%, a la zona euro del 0,5% i al Japó del 0,1%.

L'OCDE ha assegurat en el seu informe de previsions presentat ahir públicament que l'àrea econòmica dels països que inclou sembla haver entrat en recessió i així seguirà durant un temps. La desocupació està augmentant en molts dels països de l'OCDE i les seves projeccions apunten cap a una baixada prolongada del PIB que el 2009 serà d'un 0,3% menys.

Per la seva banda, el Banc Central Europeu (BCE) preveu que "la intensificació de les turbulències dels mercats financers debiliti la demanda de la zona de l'euro "per un període de temps força prolongat".

Alemanya, en recessió

L'economia alemanya -la més potent de la zona euro- va registrar un creixement negatiu del 0,5% en el tercer trimestre de l'any, que se suma al creixement negatiu del 0,4% en el trimestre anterior, fet que suposa entrar en recessió tècnica, segons dades de l'Oficina Federal d'Estadístiques Alemanya (Destatis).