Caixa Girona tanca el tercer trimestre de l'any amb un benefici de 25,1 milions de ?

El resultat de l'entitat cau un 5,1% respecte al mateix període de l'any passat però els marges ordinari i d'explotació creixen per sobre el 10%

15.11.2008 | 01:00
El director general, Jordi Blanch, i el president Arcadi Calzada

Caixa Girona ha assolit en els nou primers mesos de l'any un resultat net de 25,2 milions d'euros, el que suposa un 5,1 % menys en relació al resultat del mateix període de l'any anterior.
Respecte al compte escalar de resultats, tots els marges de l'Entitat presenten una variació positiva, tot i l'entorn de desacceleració econòmica enregistrat els darrers mesos que ha implicat un menor creixement del volum de negoci. El marge ordinari ha crescut un 10,9 % situant-se en els 132 milions d'euros i el marge d'explotació un 13,7 % sent de 69 milions d'euros, degut sobretot al bon comportament de l'activitat bancària recurrent i als resultats de la gestió financera del balanç.
Segons l'entitat, "aquesta favorable evolució ha permès destinar voluntàriament recursos addicionals a dotacions, que han totalitzat 38,8 milions d'euros en els primers nou mesos de l'any", un 45,5% més que l'exercici anterior i molt per sobre dels requeriments que exigeix la normativa comptable del Banc d'Espanya.
Aquest esforç de provisions, que té com a objectiu reforçar els nivells de solvència, és el que finalment determina el resultat net obtingut. La taxa de morositat és del 3,24%, i el rati de cobertura tenint en compte les garanties hipotecàries és del 195%.
Pel que fa als recursos propis, a 30 de setembre, Caixa Girona presenta uns ratis de capital molt elevats, amb un TIER 1 -capital i reserves- del 7,4 % i un coeficient BIS de solvència del 11,7% molt per sobre del 8%, mínim exigit legalment. Respecte a la liquiditat, Caixa Girona ha mantingut permanentment la seva posició neta prestadora en el mercat interbancari durant tot aquest any. Això es tradueix en un excel·lent rati de liquiditat que a final de setembre era del 9,8 % dels recursos de l'Entitat, i en una estructura temporal de venciments molt diversificada en el finançament captat dels mercats majoristes.
Respecte al volum de negoci, al final del tercer trimestre, els dipòsits i recursos de clients gestionats en balanç assoleixen els 5.633 milions d'euros, amb un augment del 4,3 % interanual, mentre que el crèdit a la clientela creix en el mateix període un 3,4% fins arribar als 6.086 milions d'euros. Destaca especialment el creixement en el crèdit concedit al segment d'empreses industrials i comercials amb una taxa del 6,2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

És l'hora d'apujar els salaris

Tot i que hi ha més gent i més hores treballades, la remuneració mitjana per empleat creix només...

L´estructura del passiu de les pimes catalanes millora durant el període 2000 fins al 2015

La «tendència general» de millora es dona al sector primari, la indústria, la...

Abertis invertirà 366 milions d´euros a l´Argentina a canvi d´una nova concessió

Abertis invertirà 366 milions d´euros a l´Argentina a canvi d´una nova concessió

Ausol (Autopistas del Sol), societat del grup Abertis a Argentina, ha acordat amb el govern...

Atlàntia veu difícil que es pugui fer una contraopa per Abertis

El president de la concessionària italiana Atlàntia, Fabio Cerchiai, va declarar ahir que «no...

Enllaços recomanats: Premis cinema