El grup tèxtil Antex ha ofert una indemnització de 25 dies per any treballat amb un topall de quinze mensualitats al centenar de treballadors de les plantes d'Anglès, Lliçà de Vall (Vallès Oriental) i Igualada afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que es va presentar el 22 d'octubre. El comitè d'empresa, però, rebutja aquestes compensacions i demanen 40 dies per any amb un màxim de trenta mensualitats.

L'ERO, que es va entrar al Departament de Treball el passat 22 d'octubre, és un reflex de la crisi de l'automoció i la davallada de vendes de cotxes, que ha passat factura al grup tèxtil. Antex, dedicada a la fabricació de fil de polièster per a automoció, i un dels grups que va saber resistir millor l'embat de la crisi al tèxtil, es va veure obligada a prescindir de part de la seva plantilla per garantir la viabilitat del grup. barcelona |acn

sant esteve d'en Bas

Filatures Puigdemont no pot pagar cap indemnització

Filatures Puigdemont ha deixat al carrer 58 treballadors després de comunicar-los de forma verbal que tancava. L'empresa assegura no tenir prou liquiditat per poder afrontar les indemnitzacions de la plantilla. A més, des de fa quinze dies han deixat de produir perquè no hi ha prou electricitat per fer anar les màquines.

cassà de la selva

Catalunya Neta afirma que només deu un mes a la plantilla

Catalunya Neta va admetre ahir que deu l'última nòmina (octubre) a uns 160 empleats, que l'havien de cobrar el passat dia 3. Nega així la denúncia de la UGT, que assegura que "unes 200 treballadores fa dos mesos que no cobren la nòmina". La companyia admet un "problema puntual" amb unes 10 empleades, a les que deuria dues nòmines.