Un centenar de persones, la majoria treballadors de l'empresa Torraspapel de Sarrià de Ter es van concentrar ahir a la plaça Catalunya de Girona per protestar contra la crisi però en concret per l'expedient de regulació d'ocupació que l'empresa presentarà a Madrid i que suposarà un total de 213 acomiadaments, 204 empleats i 9 treballadors més del departament d'Enginyeria de la companyia.

La concentració contra la crisi, organitzada per la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines, va ser convocada a través d'Internet també a diferents poblacions de l'Estat per donar suport a Torraspapel que, segons Juli Suárez, membre de la Coordinadora, "està pagant els efectes de la crisi en lloc dels qui en són culpables", en referència als polítics del G-20 que ahir es van reunir a Washington per buscar mesures contra crisi. De fet, la concentració es va convocar a les cinc de la tarda amb l'objectiu de "reunir la gent del poble a la vegada que ho fan els del G-20", segons Suárez. "La crisi té culpables, són els que ara mateix estan asseguts a Washington, que ajuden bancs i el sector de l'automòbil", entre d'altres, "però la gent de Torras i d'altres afectats són els que l'estan pagant". La concentració, en la que s'esperava més participants, va durar una hora amb la presència d'un centenar de manifestants, la majoria, treballadors de Torraspapel.

El compromís d'Huguet

Per la seva part, el president del comitè d'Empresa (de l'USOC), Josep Lluís González, va destacar la trobada de divendres amb el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huget, qui "es va voler implicar" per intentar que l'ERO, "a través de la seva força política al Congrés, no s'aprovi a Madrid". González va criticar que l'empresa Torraspapel no tingués cap pla de futur, que volgués requalificar terrenys per fer edificables i que l'ERO els va agafar per sorpresa. Així, González va arrencar el compromís d'Huguet que "a través del pla social d'empreses, l'ERO es presenti a Catalunya".

A més, Francisco Vicente Pastor, membre del comitè, va fer una crida a empresaris i treballadors que "s'està trencant el teixit industrial del país" i va emfatitzar que la manifestació d'ahir és "una crida a la globalització actual de la crisi".