El sector tèxtil espanyol ha perdut entre gener i setembre un total de 12.000 llocs de treball per la crisi. Les empreses empleen ara 151.312 persones, davant de les 163.000 del 2007, el que significa una reducció del 7,2%, segons dades del Centre d'Informació Tèxtil i de la Confecció (Cityc) fins el setembre del 2008.

El president del Consell Intertèxtil Espanyol, Josep Casas, va explicar que la falta d'accés a crèdits s'ha convertit en un "greu problema" que amenaça la continuïtat de les empreses espanyoles en una activitat "en crisis des de fa temps". El responsable de la patronal Intertèxtil va proposar al Govern la creació d'algun "aval" que garanteixi l'arribada de líquid i eviti que les empreses (pimes en la seva majoria) es vegin "afectades greument" i, algunes, abocades al tancament. Casas va assenyalar que el sector estava immers en el "gran repte" de transformar-se des del 2005, quan es va negociar un Pla de Suport amb l'Administració que finalitza aquest any però del qual la patronal ja ha demanat una pròrroga de cara a la conjuntura econòmica i els seus efectes. "Anàvem tirant amb penes i esforços i ara toca afrontar aquesta situació", va afirmar el president de la patronal, que va recordar que algunes de les dificultats amb les que lluita el sector són la destrucció d'ocupació en el tèxtil espanyol, que es produeix des del 2001, així com una creixent competència de països asiàtics com la Xina, el que obliga a portar a terme una "ferma" vigilància perquè els seus productes compleixin les normatives europees.

L'actual conjuntura també ha tingut una repercussió negativa en les compres i vendes a l'estranger. Les exportacions han caigut un del 12,9% fins a 4.546,3 milions d'euros entre el gener i l'agost del 2008 respecte al mateix període de l'any passat, mentre que les importacions han baixat un 5,4% fins a 8.572,6 milions. La balança comercial ha augmentat fins a 4.026 milions d'euros, el que situa la taxa de cobertura en el 53%, el nivell més baix dels últims 15 anys a Espanya, segons el Cityc.