Treball i Immigració

El ministre Corbacho proposa excloure els prejubilats de les llistes de l´atur

17.11.2008 | 21:07

El Ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, considera que els treballadors que hagin obtingut la prejubilació no haurien d'ingressar a les llistes de l'atur.

Corbacho ha fet aquesta proposta en la ponència que ha ofert avui a Sabadell, en el marc de la jornada Tribuna Oberta que organitza Sabadell Universitat, i on el ministre era la personalitat convidada.

El titular de Treball ha destacat que Espanya té "un problema estructural amb les xifres de l'atur", que s'engrandeixen amb la inclusió dels treballadors prejubilats que per llei s'hi incorporen.

"Haurem de resoldre aquest problema, no per treure importància a l'atur, sinó per poder beneficiar aquelles persones que estiguin en edat de treballar, que estiguin buscant feina i no la trobin", ha dit Corbacho.

En aquest sentit, el titular del Ministeri de Treball ha subratllat que ens trobem en un moment difícil atès que s'ha experimentat un fort increment de la població activa que desitja treballar però no pot.

Per resoldre aquest problema Corbacho ha destacat que abans cal establir un ordre per poder desenvolupar una recuperació de l'economia i dels llocs de treball, i que aquest ordre s'ha d'estudiar.

"Si la crisi és financera, primerament hem de salvar el sistema financer", ha indicat el ministre de Treball, a la vegada que s'ha mostrat preocupat per l'arribada de diners tant a les famílies com les empreses.

Per aquest motiu, ha afegit que "les entitats financeres han d'entendre que han de traslladar aquests diners", ja que aquestes ajudes estan pensades per salvar el sistema, "i no la banca".

En aquesta mateixa línia, Corbacho s'ha mostrat convençut que s'ha de canviar el sistema financer per evitar que es torni a repetir una circumstància com en la que ens trobem avui dia.

"Venim d'una economia curtterminista, generadora d'inversions, d'ocupació, de mà d'obra, i basada no en una economia productiva de llarg recorregut, ni de llarg termini, i hem de canviar aquest model", ha indicat el ministre.

Per aquest motiu considera que el canvi ha de ser en benefici d'una economia productiva i més sostenible en el temps, "fet que implica que ara hem de pensar que hem d'invertir en economies competitives", ha afegit.

Aprofitant la presència de l'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, Corbacho ha fet referència a la negociació per al nou finançament dels ajuntaments.

"Cal negociar un nou model més enllà de l'actual conjuntura, perquè l'actual no és ni correcte ni adequat, per la qual cosa ja s'està treballant amb responsabilitat per dur a terme el canvi", ha puntualitzat.

En aquest sentit, Corbacho considera que "caldria permetre un major endeutament dels ajuntaments en benefici de les obres públiques, cosa que permetria generar ocupació i la contractació de més empreses".

Enllaços recomanats: Premis cinema