El tall de trànsit a la C-25, en les dues direccions, s'ha iniciat cap a les 16:30 hores d'avui entre els quilòmetres 130,5 i 131, a l'altura del municipi de Sant Joan de Vilatorrada, i ha durat una hora.

Els concentrats s'han dirigit caminant cap a una altra via, una rotonda de la C-55, on han dut a terme un altre tall de trànsit.

L'acte de protesta d'avui ha estat el tercer tall de trànsit que realitzen els treballadors de Pirelli des del passat dia 14, quan van tallar la C-16 a Sallent, mentre que el 16 van tallar la C-55 a Sant Vicenç de Castellet.

El president del comitè d'empresa de la factoria de Pirelli a Manresa, Jaume Vila, s'ha mostrat satisfet de la resposta que ha tingut aquesta nova mobilització.

"Érem prop de 400", ha dit Vila, que ha afegit que "ara la gent ja comença a perdre la vergonya i participa més en les mobilitzacions", que tenen com a objectiu reivindicar els seus llocs de treball.

Jaume Vila també ha demanat excuses als conductors o persones que s'hagin vist afectades per aquests talls de trànsit però ha recordat la problemàtica que representa per a 280 treballadors i les seves famílies perdre el seu lloc de treball.

Els treballadors de Pirelli han començat a mobilitzar-se a les 04:00 hores d'aquesta matinada amb una concentració amb tendes de campanya i alguna autocaravana instal·lades davant de la factoria de Manresa.

Al llarg d'aquest matí altres treballadors s'han sumat a la concentració i aquest migdia han realitzat un "botifarrada reivindicativa".

Jaume Vila ha explicat que aquesta concentració davant de les instal·lacions de la fàbrica s'allargarà fins demà dia 19, ja que alguns dels treballadors dormiran aquesta nit a les tendes de campanya.

El comitè d'empresa, a més, es reunirà demà en ple per preparar l'assemblea general de treballadors que s'ha convocat per a divendres que ve, dia 21.

El president del comitè d'empresa ha assenyalat que la reunió celebrada ahir en la Inspecció de Treball per negociar l'ERO va anar "malament" i ha afegit: "sense un pla d'inversions per a la planta de Pirelli a Manresa nosaltres no podem negociar".