El parquet madrileny va tancar la sessió d'ahir amb una caiguda del 3,77%, que va situar l'Ibex-35 per sota dels 8.500 punts, arrossegat per la caiguda de la majoria dels valors del selectiu, en especial, la banca. En concret, l'Ibex es va col·locar en la cota de les 8.498,8 unitats, amb el que va trencar la tendència alcista de les últimes dues jornades i es va allunyar del nivell dels 9.000 punts que va mantenir durant bona part de la setmana passada. L'Ibex va registrar la major caiguda d'Europa, seguit de París (-3,32%), Frankfurt (-3,25%) i Londres (-2,4%).

El major descens de la sessió va ser per a Sacyr Vallehermoso (-8,31%), seguida de Santander (-6,89%). La resta de les caigudes dels bancs les va encapçalar Banco Popular (-6,23%), per davant de BBVA (-5,13%), Banesto (-4,58%), Bankinter (-3,36%) i Banc Sabadell (-2,53%).

Entre els principals retrocessos també es van situar Mapfre (-6,51%), Ferrovial (-6,38%), Gas Natural (-5,12%), Cintra (-4,96%), Técnicas Reunidas (-4,90%), Acciona (-4,59%) i Abertis (-4,16%). Repsol YPF, per la seva part, va caure un 3,37% i Telefónica, un 2,98%. Els únics valors que van escapar a les retallades van ser Iberia i ACS, que van tancar plans.

Els experts consultats per Europa Press van destacar que la caiguda dels mercats no respon a un fet en concret, sinó a una recollida de beneficis per part dels inversors després dels repunts dels últims dies.

El sector més castigat ahir per les vendes va ser la banca, en especial, Banco Santander. Els experts de Selftrade van explicar que les caigudes dels bancs, que van portar l'Ibex a perdre més que la resta de places europees, podrien deure's que algun inversor institucional estigui desfent posicions en els valors financers, encara que no es van atrevir a determinar si es tracta d'un "hedge fund" o una gestora.

No obstant això, van descartar que el mercat pogués reflectir amb les seves caigudes una certa decepció pels resultats de la Cimera del G-20, ja que, al seu judici, no ha donat resultats concrets.

Els analistes d'Inversis Banc, per la seva part, van destacar que la Cimera del G-20 "ha donat de si el que es podia esperar", ja que era una reunió de responsables polítics que han adoptat principis programàtics i grans declaracions, més que decisions molt concretes.

En aquest sentit, van destacar que el resultat de la cimera ha estat "bo, de transparència, unitat i coordinació", i que els països s'han posat "deures amb dates concretes", per la qual cosa, al seu judici, la raó de les caigudes no cal trobar-la en la cimera del G-20, sinó en un efecte retallada després dels últims rebots.

Al mercat de divises, l'euro va mantenir posicions davant del dòlar i al tancament de la sessió borsària d'ahir el canvi entre les dues monedes va quedar fixat en 1,2725 unitats.