A les 06.00 hores d'aquesta matinada ha finalitzat la vaga de 3 dies convocada a la factoria de Torraspapel de Sarrià de Ter (Gironès), amb un seguiment total per part de tots els torns de la plantilla, segons fonts sindicals.

Les vagues de 24 hores un dia i de 8 hores dos dies més i les diferents mobilitzacions dels últims dies responen a la voluntat de mostrar per part de la plantilla el rebuig frontal de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat per l'empresa i que podria deixar al carrer 213 dels 328 empleats d'aquesta fàbrica, més del 90% veïns de Sarrià.

La plantilla s'ha concentrat també aquest matí de 8 a 10 hores davant la porta de la factoria de Sarrià de Ter.

De la seva banda, representants d'UGT de Catalunya, juntament amb el comitè d'empresa, es reuneixen a les 17.00 hores al consistori amb l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, per demanar-li que s'impliqui en el conflicte.

A més, està previst que demà tingui lloc una reunió a Madrid entre la direcció de l'empresa paperera i els representants dels comitès d'empresa de cadascun dels centres afectats.

Des de la UGT asseguren que "la posició del nostre sindicat continua sent ferma en contra de l'ERO presentat a la planta de Sarrià de Ter, per no haver-hi cap raó econòmica que ho justifiqui.

Davant la situació actual a Torraspapel, UGT de Catalunya sol·licita que si finalment es presenta l'ERO, el govern l'examini amb la màxima minuciositat i no l'accepti per tractar-se d'un centre de treball amb beneficis i amb càrrega de treball i comandes.

A més, denuncia que la direcció del grup Lecta té com a intenció desmantellar aquest centre i vendre la planta gironina per obtenir beneficis especulatius per la simple requalificació dels terrenys.

Segons aquest sindicat, la viabilitat del centre passa per fer una gran inversió a la planta que garanteixi i confirmi la voluntat del grup de donar funcionalitat a la factoria.

Pel que fa al Govern, la UGT li ha fet arribar, a través del subdelegat del Govern a Girona, la petició que "eradiqui l'indignant situació d'interès especulatiu per part d'inversors no nacionals sense escrúpols ni consciència".

A més, també demanen que es facin les gestions necessàries davant els responsables de Lecta perquè continuï amb l'activitat productiva, que revisin l'ERO a Catalunya i que no permetin un acord encobert de centres de producció de paper a nivell europeu efectuat entre els grans productors de paper estucat (SAPPI, M-Real i Lecta).