El comitè d'empresa de Torraspapel de Sarrià de Ter vol proposar a la direcció de l'empresa, en una reunió avui a Madrid, que busqui altres fórmules que evitin l'acomiadament de 204 treballadors a la planta de Sarrià i uns 400 a totes les empreses del grup a l'Estat. Una d'aquestes propostes és optar per fer expedients d'ocupació temporals i rotatius a les nou fàbriques del grup a tot l'Estat, segons les demandes de producció de cada tipus de paper. Els treballadors sostenen que, d'aquesta manera, l'empresa podria aguantar el que duri la crisi sense fer fora ningú.

Els treballadors continuen mantenint que l'empresa és viable i han denunciat que les xifres que valora la direcció per avaluar la rendibilitat de la planta no són certes. Un estudi elaborat pel comitè d'empresa posa de manifest que les xifres que la direcció diu haver invertit a la planta de Sarrià no són correctes. Per una banda, la direcció afirma haver invertit des del 1995 un total de 49,4 milions però els treballadors sostenen que la inversió real ha estat de 31,4 milions. De fet, els números de l'empresa parlen d'una previsió d'inversió de 4,8 milions el 2008 i el comitè sosté que no s'ha posat "ni un euro" a la fàbrica de Sarrià. "Està clar que no han volgut invertir i ara tanquen l'empresa que per ells és la més antiga i ?menys moderna però que és rendible", va sostenir el president del comitè d'empresa, José Luis Gonzàlez.

D'altra banda, l'empresa sosté que la producció per home a Sarrià és de 487 tones any, inferior a la d'altres plantes com la de Sant Joan les Fonts, que és de 597 tones. Però el comitè va precisar que el gramatge del paper que es fa a Sant Joan les Fonts és el doble de pesant.

El comitè d'empresa es va reunir ahir amb l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que els va expressar la seva "solidaritat" i es va comprometre a incloure els treballadors afectats en els programes de reinserció i formació del consistori.