El conglomerat inversor de La Caixa, Criteria CaixaCorp, llançarà un concurs públic per buscar un soci per al parc d'atraccions Port Aventura, un complex d'oci valorat en 700 milions d'euros. La Caixa mantindrà una participació minoritària en el parc. Ja hi ha hagut grups que han mostrat el seu interès, entre els quals el més ben posicionat, fins ara, és el fons d'inversió Blackstone.

La Comissió Nacional de la Competència admet que l'ajut al sector financer és inevitable, tot i criticar que "poden ajudar a les entitats menys eficients".

El Govern ha elaborat un projecte que estudia aplicar una rebaixa general del 20 per cent dels aranzels de notaris i registradors de la propietat.

La Cambra de Girona i les associacions d'hostaleria i de restaurants posen en marxa una campanya per ajudar els establiments turístics a millorar la seva qualitat. La campanya consisteix en la realització d'una diagnosi individual dels establiments que ho sol·licitin, amb un cost per a l'empresa de només 175 ?, ja que la Cambra i les associacions es fan càrrec del 66% del seu import total.

El secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, va assegurar ahir que l'economia espanyola podria incórrer en un dèficit superior al 3 per cent del PIB el 2009, superant el límit marcat pel Pacte d'Estabilitat i Creixement de la Unió Europea i molt per sobre del dèficit de l'1,5 per cent fixat pel Govern en els Pressupostos de l'Estat corresponents a l'exercici 2009.