La morositat dels crèdits concedits per bancs, caixes d'estalvis i cooperatives de crèdit a particulars i empreses va pujar el setembre fins al 2,543%, la taxa més alta des d'abril de 1998 , segons les últimes dades del Banc d'Espanya. Aquesta mateixa entitat advertia recentment que la morositat podria elevar-se fins al 9% l'any que ve. La taxa de les caixes al setembre va tornar a ser la més gran de totes les entitats, si bé el seu avanç va ser menor que el dels bancs i cooperatives de crèdits, cosa que no passava des de fa mesos.

El saldo de crèdits dubtosos va augmentar en 1.937 milions d'euros respecte al mes d'agost, en situar-se en 45.631 milions d'euros el setembre enfront dels 43.694 milions que suposaven el mes anterior. El volum total de préstecs concedits fins a setembre va assollir 1,79 bilions d'euros.

La dada, que inclou el deute del concurs de creditors de Martinsa-Fadesa, no recull la morositat dels establiments financers de crèdit, ja que no poden captar dipòsits i tenen una morositat molt elevada.

Les caixes comptaven el setembre amb el major saldo dubtós, que es va situar en 26.039 milions d'euros, després d'augmentar en 572 milions d'euros respecte al mes anterior i 19.600 milions respecte al registrat un any enrere. D'aquesta forma, les caixes d'estalvis van situar la seva taxa de mora en el 2,961%.