L'exvicepresident del Govern i exministre de Foment Francisco Álvarez-Cascos està citat avui a declarar davant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Madrid com a testimoni per la seva presumpta relació amb un enviament massiu de missatges de mòbil (SMS) advertint d'una possible suspensió de pagaments de Sacyr Vallehermoso en vigílies de les passades eleccions generals, segons van confirmar fonts jurídiques.

El jutge instructor del cas, Pedro López, ha cridat a declarar Cascos perquè es pronunciï sobre l'enviament d'un d'aquests SMS, que es va produir el passat 20 de febrer des d'un mòbil contractat per Aqualium Spain, una de les empreses de l'exministre.

Les mateixes fonts van assenyalar que "no es descarta que el jutge canviï la seva situació de testimoni i el consideri imputat després de prendre-li declaració". Així mateix, van confirmar que dins de la causa ja han declarat diverses persones i que, de moment, la Fiscalia no s'ha pronunciat sobre l'origen del missatge de mòbil.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Madrid va admetre a tràmit el mes de març passat la denúncia presentada pel grup Sacyr Vallehermoso contra un missatge de text enviat de manera massiva a través de telèfon mòbil en el qual s'advertia d'una "pròxima suspensió de pagaments" del grup.

En concret, l'SMS recollia el següent text: "Pròxima suspensió de pagaments de Sacyr Vallehermoso. El PSOE responsable de pactar immunitat i pagar els responsables de l'esmentada companyia a canvi d'aguantar fins després de les eleccions. Zapatero s'ha jugat el lloc. Passa-ho".

Després de ser rebut fins i tot per empleats de la pròpia companyia, el grup que presideix Luis del Rivero va presentar una denúncia sobre el mateix davant l'esmentat jutjat el 21 de febrer d'aquest any.