Aquest repunt es produïa transcorreguts els primers minuts de negociació, després de conèixer-se que la Comissió Nacional del Mercat de Valors CNMV) (CNMV) ha suspès la cotització de les accions de Repsol i Criteria.

Sacyr Vallehermoso va reiterar a última hora d'ahir que estudia "diverses alternatives" i manté negociacions sobre la seva participació del 20,01% en Repsol-YPF, sense que s'hagi "materialitzat cap acord".

Per la seva banda, un altre dels principals accionistes de Repsol, Criteria (9,1%), també ha mantingut "contactes informals" amb la petroliera russa Lukoil per a la venda "total o parcial" de la seva participació del 9,1% a Repsol, han indicat a Europa Press fonts del mercat.

El grup d'empreses de La Caixa havia confirmat a la CNMV l'existència de les esmentades converses sense precisar l'interlocutor, i ha apuntat que no havia rebut cap oferta concreta.

Les esmentades fonts han dit que les converses són "molt preliminars", ja que aquesta operació dependria que finalment Sacyr Vallehermoso, propietària d'un 20% de la petroliera espanyola, vengués la seva participació al grup rus.

Sacyr és el primer accionista de la petroliera espanyola (20,01%), per davant de La Caixa (14,123%), l'asseguradora AXA (4,2%) i Pemex (3%), segons consta en els registres de la CNMV.

La Caixa articula la seva participació en Repsol a través de Criteria, que disposa d'un 9,1% de la petroliera, i de Repinves, una societat conjunta amb Caixa Catalunya posseïdora del 6,1%.

Els títols de Repsol van tancar ahir a un preu de 13,60 euros per títol, amb un descens del 2,5%, mentre que Criteria va caure un 2,9%, fins a 2,33 euros.