A Òdena (Anoia), on la plantilla està formada per uns 130 treballadors, el grup preveu prescindir de 50. A Anglès (Selva), on hi ha la seu administrativa, hi treballen 300 persones i el grup n'acomiadarà 44. Finalment, a Lliçà de Vall (Vallès Oriental), amb una plantilla d'una vuitantena de persones, la retallada afectarà tres treballadors. El comitè reclama altres mesures i afirma que l'empresa 's'està aprofitant' del context de crisi.

Segons José Maria Bermúdez, secretari del comitè d'empresa d'Hisitex, que és com s'anomena la planta d'Òdena, ha afirmat en declaracions a l'ACN que les negociacions avancen 'molt lentament' i que l'empresa 'no dóna cap solució'. Bermúdez ha explicat que demanen que la llista afectats 'sigui la mínima i, si pot ser, zero' i ha instat la direcció a buscar altres solucions, com les suspensions temporals de contracte.

A més, segons el comitè de treballadors, l'empresa argumenta que les comandes han disminuït però estan convençuts que Antex 's'està aprofitat del context general de crisi'. 'De moment no han tingut pèrdues sinó que tenen una estimació de pèrdues', ha criticat Bermúdez.

L'ERO es va presentar fa quasi un mes al Departament de Treball, i durant aquest temps les posicions del comitè i la direcció del grup encara disten d'acostar-se a un acord. Mentre el comitè d'empresa demana compensacions de 40 dies per any treballat amb un topall de trenta mensualitats la direcció proposta indemnitzacions de 25 dies de salari per any treballat fins a un topall de quinze mensualitats.

El procés de negociació s'esgota la setmana que ve i, en cas que no hi hagi acord, el Departament de Treball hauria de decidir.

Antex, dedicada a la fabricació de fil de polièster per a automoció, és un dels grups que va saber resistir millor l'embat de la crisi al tèxtil i abans de presentar l'ERO, el grup havia intentat fer front a la crisi retallant contractes temporals i prescindint del personal que no estava en situació indefinida.

Una segona mobilització

La mobilització dels treballadors del grup tèxtil Antex ha coincidit a pocs metres d'una segona que han protagonitzat els treballadors de Solincer de Vilanova del Camí. Aquesta empresa vilanovina preveu acomiadar tota la plantilla, 81 treballadors, i es preveu que el tancament sigui imminent. De fet, des d'aquest dijous els treballadors ja hi poden entrar a la fàbrica perquè la porta està tancada

Segons ha informat CCOO a l'Ajuntament de Vilanova del Camí, el més probable és que sigui el Fons de Garantia Salarial el que s'hagi de fer càrrec de les indemnitzacions pels treballadors acomiadats, ja que l'empresa vilanovina al·lega insolvència.

Solincer s'encarrega de dissenyar, construir i posar en marxa plantes de fabricació de maons, totxos i teules. Aquesta és una de les empreses que va sorgir arran de la fallida d'Agemac Tecnoseveco, una societat dedicada a l'enginyeria i producció de maquinària pel sector de la ceràmica, que va presentar una suspensió de pagaments l'octubre del 1997.