La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha recordat avui que Catalunya serà, aquest 2009, la comunitat autònoma amb més inversió en infraestructures gràcies al 3.300 MEUR que hi destinarà el Ministeri de Foment. «Això situa la inversió a Catalunya més de mig punt per sobre del pes del PIB establert a la disposició addicional tercera de l'Estatut», ha puntualitzat Álvarez durant la cloenda de la 13a Trobada d'Economia que s'ha celebrat a s'Agaró. Igualment, i parlant de la problemàtica de l'atur, la ministra de Foment ha assegurat que per cada 35.700 euros que s'inverteixen en obra pública a l'Estat es crea un lloc de treball.

«Així que calculin. Amb els 19.000 MEUR que s'invertiran arreu de l'Estat en obra pública preveiem crear més de mig milió de llocs de treball. Concretament, uns 538.000», ha assenyalat Álvarez, que a la taula ha estat acompanyada pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara. Davant dels empresaris, la ministra ha detallat els projectes en matèria ferroviària, viària i aèria que estan en dansa arreu del territori català o que properament s'iniciaran. En l'apartat viari, Álvarez ha posat especial rellevància en les millores endegades pel desdoblament de la N-II fins a la frontera francesa i l'imminent inici de les obres d'ampliació de carril de l'AP-7 de Maçanet de la Selva a Girona.

Parlant de l'aspecte ferroviari, la ministra de Foment ha incidit especialment en el tram del TGV que ha d'unir Barcelona amb la frontera francesa abans de 2012. «Hem fet un gran esforç per tenir tots els projectes ja que, en arribar al govern, 15 dels 22 trams entre Barcelona i la Jonquera no en tenien», ha comentat Álvarez. «Ara, tots estan en obres. Unes obres que aniran al seu ritme i mirarem de complir tots els terminis establerts», ha reiterat la ministra de Foment, que també ha parlat de la importància del corredor del Mediterrani entre Barcelona i València. «En aquesta legislatura experimentarà significatius avanços perquè forma part del pla ferroviari de mercaderies», ha insistit Álvarez.

«I, a més d'avançar en el transport de mercaderies per via, busquem solucions important per facilitar les connexions amb els ports marítims», ha afegit la ministra de Foment, que ha recordat que en l'actualitat s'està fent les obres de duplicació de la línia entre Badalona i Vandellòs. «Així tindrem tot el corredor entre Barcelona i València amb via de doble tràfic, mixta, i que reduirà el temps de connexió en 40 minuts», ha enumerat Álvarez.

El Pla d'Infraestructures de Rodalies de Barcelona també ha sortit dintre el discurs de la ministra de Foment. «Pròximament el portarem al Consell de Ministres i preveu un seguit d'actuacions com modernitzar les infraestructures i les estacions, augmentar la capacitat de la xarxa, construir nous intercanviadors i ampliar l'extensió de la xarxa», ha enumerat Álvarez, que ha finalitzat parlant del transport aeri i de la importància creixent de l'aeroport del Prat. «Amb la nova T-sud hem transformat el Prat i tindrem aeroport fins al 2025', ha afirmat».