El president de la Generalitat, José Montilla, va anunciar ahir que la Generalitat millorarà les condicions de la moratòria que ha ofert el Govern perquè els aturats puguin ajornar el pagament d'hipoteques. "En les pròximes setmanes aprovarem noves mesures per ampliar l'import màxim de les hipoteques que es podran beneficiar de la moratòria de dos anys", va anunciar Montilla en la inauguració de les jornades d'Economia de s'Agaró.

La Generalitat donarà ajudes per ampliar el volum de la hipoteca que es pugui beneficiar d'aquesta ajuda, i que el Govern va fixar en 170.000 euros, ja que, segons Montilla, "és de justícia perquè la mitjana de les hipoteques a Catalunya és superior a l'estatal".

Montilla va afegir que "aquesta mesura serà complementada amb ajudes a famílies que tinguin problemes per concertar una hipoteca per adquirir un habitatge de protecció oficial". Igualment, va detallar que, en el marc del Pla de l'Habitatge català, "des de la Generalitat s'adoptaran mesures d'estímul a la demanda de l'habitatge".

Montilla va avançar també que es prendran mesures perquè hi hagi "més crèdit per a les pimes", encara que no va oferir més detalls sobre aquest extrem.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar recentment que l'Executiu aprovarà una moratòria parcial del pagament de les quotes hipotecàries a aquelles persones que s'han quedat sense ocupació, una mesura extensiva als autònoms que han perdut el seu negoci i els pensionistes amb càrregues familiars. Concretament, aquestes famílies podran deixar de pagar el 50% de la quota hipotecària, amb un màxim de 500 euros per mes, a partir de l'1 de gener i durant 24 mesos

La mesura seria complementària a l'estatal i el president de la Generalitat ha aprofitat la seva participació en les jornades econòmiques de s'Agaró per donar suport als diversos plans del Govern Zapatero per superar la crisi.

No obstant això, va lamentar que hi ha una "excessiva lentitud en la implementació de les mesures del govern, però en si mateix el paquet és notable i de gran volum".