Els treballadors de Hutchinson de Palamós han acceptat majoritàriament en assemblea aquest dissabte al matí la proposta de l'empresa sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal a la totalitat de plantilla de 490 treballadors. L'acord estableix que durant aquest temps l'empresa assumiria el 90% del salari, incloses les pagues extres, i també els diners que cada treballador haurà perdut en aquest procés si en el futur aquest deixa de treballar a l'empresa de forma involuntària.

Arran de la davallada de comandes que pateix Hutchinson, la direcció de la factoria va decidir suspendre de manera temporal els contractes dels 490 treballadors. A més de la planta del municipi baixempordanès, la multinacional compta també amb altres centres de producció del grup Hutchinson en països de l'Europa de l'Est, com Polònia. El comitè d'empresa de la planta va convocar per aquest dissabte a les onze del matí l'assemblea de treballadors per sotmetre a votació la proposta de la direcció. En l'assemblea d'aquest matí, de forma majoritària els treballadors ha acceptat la proposta de l'empresa sobre l'ERO.

Segons ha explicat el secretari general de la Federació d'Indústries Afins de la UGT de Girona, Gabriel Tejada, l'acord estableix que durant aquest temps l'empresa assumiria el 90% del salari incloses les pagues extres i els diners que cada treballador hauria perdut en aquest procés si en el futur deixés de treballar de forma involuntària a l'empresa. D'altra banda, i segons ha apuntat Tejada, els treballadors de 54 anys no es veurien afectats per l'ERO per motius de recuperació de desocupació i per proximitat a l'edat de jubilació. Així mateix, tots els treballadors que, per una raó o una altra no tinguessin accés a la desocupació, aleshores tampoc es veurien afectades per aquest procés de regulació d'ocupació. El temps que la plantilla vagi a l'atur s'ha fixat en menys de 22 dies.