A Catalunya podrien acomiadar unes 500 persones, però la direcció continua sense concretar el nombre d'afectats per territoris. Una de les propostes que ONO ha posat damunt la taula ha estat la de 'suprimir la cistella i el sopar de Nadal' per augmentar la indemnització dels treballadors afectats per l'ERO per sobre del mínim legal.

Una proposta que Carles Orci, membre del comitè d'empresa de CCOO a ONO, ha qualificat de 'ridícula' considerant que ONO ha presentat resultats amb un saldo positiu de 20 milions d'euros.

Les negociacions entre la direcció d'ONO i el comitè d'empresa continuen sense veure la llum. Aquest dimarts totes dues parts s'han reunit a Madrid sense arribar a un acord sobre l'ERO que podria afectar 1.298 treballadors, un 30% de la plantilla a l'Estat. Durant la reunió, l'empresa no ha concretat el nombre d'afectats per l'ERO a cada territori, però a Catalunya aquesta xifra es podria traduir en l'acomiadament d'unes 500 persones.

Una de les principals reivindicacions del comitè, que no s'ha complert, era la presència del director financer de la companyia en la negociació per explicar els resultats de l'empresa. ONO ha fet públics els seus resultats amb un benefici net de 20 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any. Durant la negociació d'aquest dimarts ONO ha fet una sèrie de propostes als treballadors.

Segons Carles Orci, membre del comitè d'empresa de CCOO a ONO, les més destacades han estat '3 mesos d'assegurança mèdica pels acomiadats', així com incrementar les indemnitzacions de 20 a 22 dies per any treballat si se suprimeix 'el cistell i el sopar de Nadal'.

Carles Orci ha qualificat aquestes propostes de 'ridícules' i ha afirmat que el comitè mantindrà 'un rebuig rotund' davant l'ERO'.

En l'anterior reunió el passat 11 de novembre el comitè d'empresa va proposar a la direcció un seguit de propostes que van ser rebutjades. Entre elles, reduir la supressió dels 1.298 llocs de treball; la voluntarietat del ERO; indemnitzacions prou elevades; prejubilacions a partir dels 50 anys, i suspensió temporal de contractes, només com a mesura conjuntural. La propera reunió entre les parts negociants serà aquest divendres 28 de novembre.

El comitè d'empresa ha anunciat mobilitzacions de 24 hores a tot l'estat espanyol pels pròxims 2 i 9 de desembre.