La plantilla de la multinacional Hutchinson de Palamós ha aprovat de forma "gairebé unànime" l'acord al qual han arribat el comitè i la direcció de l'empresa sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afectarà 490 treballadors de la companyia.

La suspensió temporal de contractes finalitzarà el pròxim 30 de març i només n'estaran exclosos els treballadors més grans de 54 anys, per evitar que puguin veure's perjudicats en les seves futures jubilacions, i aquells que no tenen dret a cobrar la prestació per desocupació, segons que ha informat el sindicat UGT.

L'acord entre les dues parts s'ha aconseguit després que l'empresa s'hagi compromès a garantir el 90,5% del sou dels treballadors, incloses les pagues extraordinàries dels dies en què els treballadors estiguin a l'atur.

La direcció de Hutchinson, empresa dedicada a la fabricació de components per a automòbils, també abonarà als operaris la desocupació consumida durant l'aplicació de l'ERO si en un futur els treballadors es veiessin obligats a abandonar l'empresa. L'acord aprovat per la plantilla es ratificarà oficialment demà dimarts davant la inspecció de Treball de Girona.

El sindicat UGT ha valorat "molt positivament la implicació, la unitat i el total suport dels treballadors durant tot el procés de negociació del comitè amb l'empresa".