La Reserva Federal nord-americà (Fed) va anunciar una sèrie de mesures acordades juntament amb el Tresor, per reactivar el crèdit a les famílies i les empreses, al que destinaran 616.000 milions d'euros (800.000 milions de dòlars), en fet que suposa el segon gran pla financer aprovat per l'Administració Bush des de l'inici de la crisi. El mateix dia, el Departament de Comerç va anunciar que el producte interior brut (PIB) dels Estats Units va experimentar una contracció del 0,5% en el tercer trimestre de l'any, el que reflecteix el descens del consum personal.

El pla presentat per la Fed es divideix en dues parts. La primera consta de 460.000 milions d'euros destinats a comprar actius hipotecaris, i la segona, de 150.000 milions d'euros que serviran per avalar crèdits al consum. Així, les dues entitats pretenen reactivar els mercats de crèdit i lluitar contra els efectes de la crisi financera en l'economia real. En posar-ho directament en mans dels titulars de préstecs hipotecaris i de consum, el Govern espera un major fluix financer entre els consumidors que amb els altres plans.

Entre els 150.000 milions destinats a avalar crèdits es consum s'inclouran targetes de crèdit i préstecs per comprar cotxes, però no es posarà en marxa previsiblement fins a febrer, quan ja estigui en funcionament l'administració de Barack Obama, segons informacions de la CNN.