El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va anunciar ahir que al gener serà presentat un únic pla de l'automòbil per a tot Espanya, que serà coordinat pel seu departament, en col·laboració amb les autonomies on aquest sector és estratègic, i dialogat amb els interlocutors socials.

Així es va decidir ahir a Santiago en una reunió mantinguda entre el ministre i consellers de les nou comunitats autònomes en què el sector de l'automòbil té una forta implantació, amb el president de la Xunta, Emilio Pérez Touriño, com a amfitrió.

El ministre va informar també que divendres que ve hi haurà una reunió al ministeri amb la direcció de Citroën per a la creació d'un grup de treball específic de Galícia, conjuntament amb la Xunta, per al "llançament" d'un vehicle elèctric en la comunitat, després que es creessin grups amb la Junta de Castella i Lleó, per al cas de Renault, i amb la Generalitat per a Nissan.

"No podem tenir 17 o 9 plans de l'automòbil", va dir el ministre, que va apostar per un únic projecte integral per a tot el país, la qual cosa es va decidir ahir, i que es presentarà al gener. Es tracta de "posar en comú" totes les iniciatives perquè "junts tindrem una major efectivitat" i "ens donarà més poder de comunicació amb el sector" que si cada autonomia va "per separat".

A més, va apuntar, el Govern espanyol treballarà perquè s'elabori un pla europeu, com previsiblement també es decidirà als EUA.

Sebastián va apostar perquè aquest projecte integral abraci aspectes de demanda, donada la seva significativa caiguda arran de la crisi financera, i cal que es recuperi com més aviat millor, davant la qual cosa ha advocat per la coordinació de tots els països per a la seva recuperació. Miguel Sebastián ha insistit que la indústria de l'automòbil "s'ha de quedar a Espanya".