La "paga extra" que rebran els pensionistes a principis de l'any que ve per compensar-los per la desviació de la inflació de l'IPC fins a novembre costarà uns 780 milions d'euros, dels que uns 12 aniran a parar als 138.376 pensionistes gironins. Aquesta xifra és molt inferior als 3.121,8 milions d'euros que va haver de destinar l'any passat el Govern a aquest capítol enmig d'un context de forta elevació de preu.

Així ho va confirmar ahir el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, qui va preveure que l'IPC de novembre (mes de referència per a la revaloració de les pensions) se situarà en el 2,5% en taxa interanual.

D'altra banda, la Seguretat Social va abonar el mes de novembre passat un total de 8.448.465 pensions contributives a tot Espanya fet que suposa un 1,6% més que en el mateix mes de l'exercici precedent. A elles es van destinar més de 6.100 milions d'euros, fet que suposa un 8,5% més que en el mateix mes de l'any anterior. Entre les xifres fetes públiques destaca l'increment de més d'un 7% de la pensió mitjana de jubilació que supera ja els 820 euros. En el cas de Girona, cada jubilat percep una mitjana mensual de 726,5 euros.