El seminari "Claus per al Tancament Fiscal Comptable de l'exercici 2008" organitzat per KPMG, firma d'auditoria i d'assessorament financer i de negoci, va reunir ahir a la tarda més de 70 empresaris a l'Auditori de Caixa Girona. En la jornada es van explicar els canvis substancials del que suposa el Nou Pla General Comptable i el seu impacte en els comptes anuals de les empreses.

La Comissió Europea vol que la UE reaccioni de manera coordinada davant la crisi econòmica i, per això, avui va proposar als vint-i-set sumar esforços i dedicar un total de 200.000 milions d'euros, equivalent a l'1,5% del PIB comunitari, a impulsar l'activitat. Brussel·les està convençuda que tots els Estats membres donaran el seu suport al pla en la cimera de líders de l'11 i 12 de desembre.

La plantilla de Nissan es va tornar a manifestar ahir pels carrers de Barcelona, on van tallar la Diagonal i van amenaçar amb una vaga davant l'ERO que afecta més de mil treballadors. Emtisa, fabricant de components propietat de Nissan, va comunicar ahir que aplicarà un ERO temporal que afectarà uns 300 treballadors. Afectats per ERO en altres empreses, com Acciona o Pirelli, també es van concentrar ahir a la ciutat.

Un centenar d'afectats per la crisi de Copalme es van manifestar ahir davant el Parlament de Catalunya per demanar als polítics "més implicació" per tal de poder recuperar els diners que 400 famílies tenien invertits com a plans d'estalvi o de jubilació. En concret, es calcula que Copalme s'ha quedat amb sis milions d'euros. Copalme era la principal accionista de Codilma, escorxador garrotxí que va acabar tancant.