Els treballadors afectats per ?l'ERO de la factoria que el grup tèxtil Antex té a Anglès rebran 35 dies i mig d'indemnització per any treballat. Així ho va ratificar ahir al migdia l'assemblea de treballadors que es va celebrar a la mateixa factoria. El president del comitè d'empresa, Xavier Vilamitjana, va explicar que dels 44 treballadors inicialment afectats per l'expedient, al fina dinou seran llocs de treball directes. La resta es faran mitjançant prejubilacions, baixes voluntàries o canvis d'empresa. Es preveu que els primers acomiadaments es facin efectius la primera quinzena del mes de desembre.

Un més després que la direcció del grup Antex entrés l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a Treball, la plantilla de la factoria d'Anglès va ratificar el preacord d'indemnitzacions que van pactar el comitè i la direcció de la tèxtil. En concret, els treballadors afectats per l'expedient rebran indemnitzacions de 35 dies i mig per any treballat amb un topall de pagament de 21,3 mesos.

L'ERO que va presentar el grup afectava 97 persones dels centres productius d'Igualada, Anglès i Lliçà de Vall (Vallès Oriental). A Anglès, la direcció preveia retallar 44 llocs de treball a conseqüència de la davallada de comandes arran de la crisi del sector de l'automòbil. Segons va explicar el president del comitè d'empresa, però, al final els llocs de treball que s'hauran de retallar per llista seran dinou.

"La resta es cobriran amb prejubilacions, baixes voluntàries, canvis de treballadors de centres de producció -alguns han acceptat anar a la planta de Lliçà- o bé canvis d'empresa", va assegurar Vilamitjana. Un cop l'assemblea de treballadors ha ratificat les indemnitzacions, el comitè d'empresa signarà l'acord referit a la fàbrica d'Anglès dimarts que ve a Barcelona.