Els temors de la plantilla de Comforsa a Campdevànol es van confirmar. Finalment, l'empresa de components -propietat de la Generalitat- i els representants dels treballadors van acordar la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal, que afectarà 72 persones durant 93 dies de forma rotativa des del 9 de desembre i fins a finals de 2009. La mesura afectarà el 40% de la plantilla de la planta Comforsa 2, on treballen 182 persones. Queden al marge de l'expedient els 42 treballadors majors de 53 anys.

L'ERO a la planta de Campdevànol s'afegeix a l'acordat la setmana passada per a 138 treballadors de la fàbrica de Ripoll. D'aquell expedient també van quedar-ne exclosos els empleats de més de 53 anys. Segons va explicar Joan Baz, representant del comitè d'empresa, es tracta de no perjudicar aquests treballadors més grans de cara a una possible prejubilació si l'empresa es veiés obligada a fer un ajust en el futur.

Baz va afegir que aquest expedient no és definitiu, ja que si la càrrega de treball augmentés, se'n revisarien les condicions. De fet, Comforsa preveu una recuperació parcial del seu negoci gràcies al llançament de nous productes al llarg del 2009.

Comforsa té actualment 526 treballadors i tres factories a la demarcació de Girona (dos a Campdevànol i una a Ripoll). Però a banda dels 210 afectats per la suspensió temporal de contractes, el comitè d'empresa va alertar ahir que una quarantena de treballadors temporals no veuran renovat el seu contracte.

El 68% de l'activitat de Comforsa es destina al sector de camions i tràilers, que està pràcticament aturat. El 20% de l'activitat del grup correspon a components destinats a maquinària d'obra pública, el 7% a automoció, el 3% a marina de potència mitjana; el 2% al sector aeronaval lleuger.