Iberia ha obert 41 expedients a pilots per suposadament secundar una vaga de zel promoguda pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) després de la ruptura de les negociacions per a la renovació del conveni col·lectiu, el passat 4 de desembre, segons van informar fonts d'Iberia.

Aquestes fonts van explicar que aquesta mateixa setmana s'haurien de conèixer els primers resultats de la totalitat dels expedients investigats, que podrien donar lloc a sancions que van des de la suspensió d'ocupació i sou i retirada del grau de comandant fins a l'acomiadament de la companyia.

Així, l'aerolínia considera que tots els pilots expedientats van tenir "comportaments irregulars" que han "perjudicat greument" l'operació diària de vol, donant lloc a "nombrosos retards i cancel·lacions", així com un "perjudici enorme a clients i companyia, que està sent avaluat per exigir les responsabilitats pertinents".

500 vols cancel·lats

Iberia estima que la suposada vaga de zel del Sepla ha provocat en el mes de desembre la cancel·lació de més de 500 vols i més de 5.000 retards, afectant prop d'un milió de passatgers.

Per tal de pal·liar els seus efectes, l'aerolínia ha hagut de contractar amb altres companyies 156 vols.